Tja, beetje afgezaagd deze titel, maar zo rond het einde van het jaar met de naderende Kerst, vind ik dat die toch wel kan.
I have a dream… want het is echt waar! Ik droom of eigenlijk wens dat in 2018 meer kinderen, scholieren en studenten en meer leerkrachten en docenten blij worden van het onderwijs. Vorige week was de grote onderwijsstaking, waar we vooral kijken naar wat er NIET is, wil ik de blik graag werpen op wat er WEL is, of wat er eenvoudig kan worden ingezet.

Hoe motiverend is het als leerlingen een rondleiding krijgen van Rob Scholte in zijn museum en daarna zelf kunst gaan maken aan de hand van wat ze van hem geleerd hebben?
Hoe motiverend is het als leerlingen van groep 8 mogen solliciteren naar de functies die ze zelf bedacht hebben bij het project ‘fruities & smoothies” en van een echte HR-functionaris les krijgen over hoe ze een goede brief en CV moeten schrijven?
Hoe motiverend is het als pabo-studenten hun zorgen over het basisonderwijs mogen delen met een Tweede Kamerlid die echt naar hen luistert en de ingebrachte punten zelfs meeneemt in een Kamerdebat?

Dat is wat het doet met kinderen, scholieren en studenten wanneer je meesterschap binnen je onderwijs inzet: haal de buitenwereld naar binnen en ga met de klas de buitenwereld in! Het wakkert motivatie aan, maakt leerlingen blij… en dat is echt geen droom…

 

Foto: Pabostudenten in gesprek met PvdA-Kamerlid Loes Ypma, in vergaderzaal Tweede Kamer

i have a dream