3.  Tijdschrift over culturen

Afgelopen vrijdag was het zover: The Release van het tijdschrift Worldtravel! Wat is het prachtig geworden! Er staat niet alleen informatie in, de leerlingen maakten ook een quiz, een strip, interviews met klasgenoten over het maken van Worldtravel, etcetera.
De aula zat vol met leerkrachten, kinderen en natuurlijk trotse ouders!
The Release werd goed gevierd: er was een presentatie waarin heel duidelijk verteld werd op welke manier het tijdschrift tot stand is gekomen, er volgde een presentatie over Warchild en last but not least: er was een spetterend optreden van een eigen band! Natuurlijk kon iedereen het tijdschrift ook kopen, de opbrengsten gaan naar Warchild!
tijdschift culturen3webtijdschift culturen4web

2.  Tijdschrift over culturen

Het tijdschrift is in ontwikkeling!

De redactie heeft een overzicht van alle pagina’s gemaakt, zodat nu duidelijk is wat al af is en wat nog ontbreekt. De redacteuren en vormgevers zijn druk met het verwerken van de bijdragen van de journalisten. Alle kinderen hebben geschreven over een land en over de cultuur van dat land. Enne… advertenties staan er ook in!

tijdschift culturen2web

1.  Tijdschrift over culturen

De kinderen uit groep 8 van juf Minke gaan zelf een tijdschrift maken! Ze maken een tijdschrift over verschillende culturen in de wereld, vooral omdat juf Minke ze verteld heeft over de mooie reizen naar andere culturen die zij zelf gemaakt heeft. De kinderen willen het tijdschrift zo mooi maken, dat ze het zelf ook kunnen verkopen en daarmee geld ophalen voor een goed doel. Welk doel dat is, dat gaan de kinderen zelf kiezen. De kinderen hebben ook nagedacht over welke taken er vervuld moeten worden om het tijdschrift te maken. Ze gaan op die taken solliciteren, nadat ze bedacht hebben -aan de hand van het kinderkwaliteitenspel- wat hun talent is en welk talent bij welke taak past. Er is ook een eindredacteur van De Volkskrant in de klas geweest die heeft verteld over wat er belangrijk is als je stukken gaat schrijven. Ze mochten deze eindredacteur ook interviewen en daar een stuk over schrijven, zo konden ze even goed oefenen.

tijdschift culteren1

Ga naar boven