2.  De koningsspelen

Vandaag zijn De Koningsspelen, georganiseerd door groep 8!

De opening is heel bijzonder: Wethouder Merijn Snoek leest een openingsspeech voor die door kinderen uit de groep geschreven is.
Daarna doet de hele school een dans, die is ingestudeerd door enthousiaste dansers uit groep 8. En daarna? Alle kinderen gaan in circuit-vorm langs ongeveer twintig verschillende sporten en spellen, allemaal bedacht, georganiseerd en begeleid door de kinderen uit de groep. De ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden kijken hun ogen uit: hebben de kinderen dit echt allemaal zelf georganiseerd? Het antwoord is volmondig: Ja!!

de koningsspelen2web

1.  De koningsspelen

De kinderen uit groep 8 van juf Menekse van De Bernardus gaan voor de hele school de Koningsspelen organiseren! Ze zijn van start gegaan met een workshop van sportcoach Kaj. Kaj is naast sportleraar ook geschoold in de voedingsleer en laat de kinderen door middel van testjes en vragen kennis opdoen over gezonde voeding. Daarna ervaren ze de lol van bewegen in allerlei spelletjes en merken ze hoe belangrijk het is om samen te werken. Aan het einde van de ochtend giet Kaj een colafles leeg (“zonde!”) en vult hem vervolgens met de hoeveelheid suiker die in 1,5 liter cola zit. Een mooi en sterk beeld dat de kinderen vast nog lang bij zal blijven. De ochtend is een prachtige bron van inspiratie voor de kinderen, waarin beweging en gezonde voeding op een mooie manier met elkaar werden verweven. De kinderen zijn verder onderzoek gaan doen naar gezonde voeding, bijvoorbeeld naar wat eiwitten eigenlijk precies zijn. Daarover houden zij binnenkort presentaties.

de koningsspelen1

Ga naar boven