Kunstproject Basisschool De Dijk

Op basisschool De Dijk in Den Helder heeft De Educatieve stad meegeholpen met het op een ondernemende manier vormgeven van het kunstproject.

De leerlingen startten met een inspirerend bezoek aan het museum van Rob Scholte in Den Helder.
Gedurende drie weken maakten de leerlingen zelf de mooiste kunstwerken geïnspireerd door ‘de grote meester’ die tussendoor in elke klas een kijkje kwam nemen en de kinderen verder inspireerde.
Na drie weken opende de school een eigen tentoonstelling in het museum van Rob Scholte!

De kinderen van de leerlingenraad van De Dijk hebben blogs geschreven over dit project op de site: www.Den Helder actueel.nl. Om de blogs te lezen klik op de foto.

dha deel1

dha deel2

dha deel3

dha deel4

dha deel5

dha deel6

dha deel7

dha deel8

dha deel9

dha deel10

Bestand 003

Speciale aandacht verdient dit kunstwerk dat tot stand gekomen is door initiatief van een leerling. Deze leerling heeft bij het werken in methodes moeite met netjes werken en concentratie.
De leerling was zo geïnspireerd door de kunst van Rob Scholte, dat hij thuis een schilderij maakte op basis van schilderen op nummer. Hij liet zijn mooie schilderij vol trots aan zijn leerkracht zien, die zich verbaasde over hoe netjes de leerling gewerkt had! De klas vond het werk van deze leerling zo mooi, dat alle leerlingen uit de klas wel een dergelijk werk wilden maken. De leerlingen gingen op zoek naar kleurplaten met kleuren op nummer. Elk kind kleurde dezelfde kleurplaat naar eigen inzicht in.
Van Rob Scholte leerden ze dat herhaling rust geeft en zo ontstond dit kunstwerk! En de specifieke leerling? Die kreeg een enorme positieve boost!

 

Bestand 000Bestand 002Bestand 004

Bestand 005

Ga naar boven