De marktkraam 3

de marktkraam8web


27 juni was het zo ver!

Het was een hele belangrijke dag voor de kinderen van De Vroonermeerschool! Gedurende twee maanden hebben alle kinderen hard gewerkt aan de opening van hun eigen marktkraam.
Hoe bijzonder is het dan als de kraam er echt staat, met heel veel eigen gekweekte planten en eigen gemaakte producten, en de kinderen mogen openen met hun eigen lied?

De marktkraam 2

Volgende week is het al zo ver, dan gaat de marktkraam open!
Beide klassen zijn druk met de voorbereidingen, en de planning wordt helemaal goed gehaald. Wat komt er allemaal in de kraam? De ontwerpers zijn druk bezig met een mooie indeling te maken, op de foto een voorbeeld. 

de marktkraam2webde marktkraam3web

 Twee leerlingen uit de onderbouw zijn bezig met het maken van het kookboek, dat ze gaan verkopen in de marktkraam.

de marktkraam4web

De bovenbouwgroep heeft een heuse website gemaakt: www.vroonerkraam.nl.
Een prachtige site met daarop alle informatie over de marktkraam en wat de kinderen in het kader van het thema gedaan hebben. 

de marktkraam7webde marktkraam5web de marktkraam6web 

De kinderen hebben ook zelf unieke flyers gemaakt en die in de buurt rondgedeeld.

Kortom: iedereen heeft het druk met de voorbereiding, het wordt vast een groot succes!
We verheugen ons op 27 juni! 

De marktkraam 1

De kinderen op de Vroonermeerschool in Alkmaar zijn bezig met een heel bijzonder project Ondernemend Leren. De school bestaat nog maar kort en heeft momenteel twee groepen: een onderbouwgroep, en een bovenbouwgroep. Deze twee groepen samen werken aan het thema ‘ groeien en bloeien’. Ze gaan vanuit een marktkraam hun eigen gekweekte kruiden, groenten en geteelde bloemen verkopen en natuurlijk hun eigen knutselwerken!

de marktkraam1web
Leerling uit bovenbouwgroep bereidt samen met de stagiair een telefoongesprek voor. De leerling gaat informeren naar de huur van een marktkraam.

Ga naar boven